Aktiviteter för dig som behöver extra stöd

*Ridning*Djurskötargrupp*Djurskola*

Ridning

Gården har två lugna och harmoniska hästar i olika storlekar, och vi försöker tillpassa den häst som passar bäst  för varje individ. Vi anpassar ridningen efter personens olika förutsättningar och eftersträvar utveckling.

Vi kan erbjuda speciella hjälpmedel till ridningen men vi vill i största möjliga mån använda oss av vanlig sadel och träns.

Ridning sker utomhus i Kallhälls natursköna miljöer och om intresse finns kan ridning även ske på ridbana. Vi börjar med möte med häst, där man får borsta och skapa kontakt med hästen, därefter sker ridning i 30 min.

Är personen i behov av assistent så skall denna medvara under hela ridningen och vara medveten om våra rutiner och hästens beteende.

 

Anmälan sker här på hemsidan under fliken anmälan

 

För frågor
Tel.0707624342 
kallhalls4hgard@hotmail.com

 

Djurskötargrupp

Här får du lära dig allt om hur du sköter om alla djur på gården. 1 timme/gång

Vi kommer på gruppen åka häst och vagn, rida,sköta om och borsta djur, klippa ull från fåren, mata djur och nu under våren får du träffa lamm och killingar

 

*Anmälan till djurskötargrupp sker via intresseanmälan här på hemsidan*

 

För frågor
tel.0707624342 
kallhalls4hgard@hotmail.com

 

Djurskola *5 gånger

Har ni djurtema på särskola så kan man boka in vår djurskola på  4H-gården.

Detta sker under skoltid under 5 träffar. Ni får lära er om ett djurslag per tillfälle, där vi pratar lite om djurens beteende och all skötsel kring dem. Både praktiskt och teoretiskt.

För frågor  Tel 0707624342

Anmälan: sker via intresseanmälan här på hemsidan